Half term


Nu har familjen åkt iväg över half term. Jag har alltså huset helt för mig själv och detta firade jag med ett långt avslappnande bad, jag gjorde mig ett eget litet hemmaspa - ansiktsrengöring, ansiktsmask, hårinpackning, rakhyvel.... you name it! Och jag kunde ta det lugnt! Jag njöt, som farmor skulle sagt. 
Trots att jag bor i ett stort hus, helt själv, i hjärtat av Hackney, London, så känns det ensamt, såklart, så i lördags sov jag över hos Jonna. 

Complementary och primary colours, ja på förmiddagen var det art school (!!!!) och vi fortsatte på vår målning från förra veckan. Jag längar tills nästa lektion då vi ska gå mer crazy, måla på större canvas och vara mer kreativa, det var vad hon sa i alla fall - Saska. Saska är min lärare, men det kanske ni förstod.
I vilket fall åkte jag direkt till Shoreditch efteråt för svenskt godis igen - tro det eller ej, jag åt upp allt jag köpte sist på bara några få dagar. Jag trodde det skulle hålla i en månad, haha. Emma och jag plockade på oss godis inför kvällens filmkväll hos Jonna, vars familj också lämnat staden, dock endast över helgen. Väl tillbaka i Hackney mötte vi Jonna för creps på creperiet på Chatsworth Road. Vi satt där i timmar, inte alltför många, vi skulle ju hinna köpa middag innan mataffären stängde. Snacket runt bordet var bra, alltfrån hur vi blivit uppfostrade - ja hur uppväxten varit och påverkat oss idag, men också om hur mycket man ska bry sig om sina vänner och faktiskt visa detta. Hur viktigt det är att fråga hur någon mår, att prata om allt. Och det gjorde vi nu, på creperiet. 

Middagen var TACOS (!!!) som jag längtat! Och gott var det trots Emmas halvbrända köttfärs. Till detta var det självklart film, the secret, och därefter godis. The secret baserar sig på en bok och handlar om något så djupt som attraktionslagen som jag faktiskt tänkt skriva ett inlägg om lite längre fram. Jag är ju intresserad av religion/teologi och tänkte väva in detta, låter det intressant? Det týcker jag!

På tal om inlägg tänkte jag skriva mer om mänskliga rättigheter igen, sådant som jag är intresserad av. Feminism, anti-rasism, typ hur mycket jag hatar SD. Jag såg något bra som någon hade sagt, jag vet inte vem, men det var i alla fall en jättebra uttalande kring vad som sker i världen just nu, framförallt i Sverige där de bränner asylboenden och dödar barn just på grund av etnicitet. 

Vad vi aldrig riktigt förstod när rasisterna varnade för att invandringen skulle skapa terrorism var att de själva skulle ligga bakom den. 
 
Det var inte "bara" en vit och därav galen man som skadat elever på en skola och dödat två, varav en lärare. Det var inte "bara"  en vit  och därav psykisk sjuk man som gjorde det heller. Det var en terrorist, en man med så starka hatiska åsikter att han väljer att ta någons liv. En terrorist har och är inte bara en viss hudfärg eller klädnad. En terrorist är någon som använder våld/förstörelse mot särskillt civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska förändringar, exempelvis. 

(Ska skriva mer om detta, bland annat). 
 
Tillbaka till helgen - mysig! Söndagen var en slappardag för både mig och Jonna. Vi kollade på crap telly (alltså skitprogram som är otroligt kul at kolla på), åt godis och gosade ner oss i soffan. Det var ju söndag. Det var härligt ute och vi kände oss nästan tvugna att ta en promenad. Därefter gick jag hem och tog det där långa avslappnande badet som jag skrev så gott om i början. 
Jag har oturligt nog dragit på mig samma förkylning som alla andra här i området, och fick sluta tidigare från baren jag jobbade på igår (och i fredags). Det är kul där, trots ångesten jag alltid lyckas halvt dränka mig själv i innan jobb. Men jag gillar baren, jag får exprimentera fram cocktails och dansa bakom bardisken, det låter ju ändå kul - eller hur? 
 
 
0 kommentarer